Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τελ Αβίβ-Ιωάννινα: Από Οκτώβριο οι πτήσεις

Εικόνα του άρθρου Τελ Αβίβ-Ιωάννινα: Από Οκτώβριο οι πτήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2018, 14:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο προγραμματισμός των τακτικών πτήσεων στο δρομολόγιο Τελ Αβίβ-Ιωάννινα που είχε κάνει η αεροπορική εταιρία TUS αλλάζει. Η έναρξη του δρομολογίου αναβάλλεται για τον Οκτώβριο.

Το δρομολόγιο είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο. Η ανακοίνωση είχε γίνει από τον ίδιο τον πρόεδρο της TUS Μίκι Βαϊνστάιν κατά την άφιξή του στα Γιάννενα με το πρώτο αεροπλάνο της πτήσης Λάρνακα-Ιωάννινα (το δρομολόγιο αυτό το εκτελεί η ίδια η εταιρία).

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ιωαννίνων Νίκο Γκόλα ο οποίος είχε χτες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βαϊνστάιν, η εταιρία αποφάσισε να αναβάλει το δρομολόγιο μετά από συζητήσεις που είχε με tour operators, οι οποίοι σε σημαντικό βαθμό έχουν κλείσει ήδη τις συνεργασίες τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Γκόλας στον «Τύπο Ιωαννίνων», η συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου με την αεροπορική εταιρία είναι άριστη, και δεν τίθεται κανένα ζήτημα αθέτησης των όποιων συμφωνιών. Μάλιστα, ανέφερε ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων βρίσκεται στον «χάρτη» της TUS για την υλοποίηση περαιτέρω αναπτυξιακών σχεδίων της. Τις τελευταίες ημέρες, υπήρχαν δημοσιεύματα από μερίδα του Τύπου που έκαναν λόγο για ακύρωση των πτήσεων Τελ Αβίβ-Ιωάννινα.

Για την όλη υπόθεση, μίλησε πριν λίγη ώρα, στο  περιθώριο συνέντευξης Τύπου, και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Ο κ. Μπέγκας ξεκαθάρισε ότι «οι όποιες διαπραγματεύσεις χρειάζονται το κύρος του Δήμου και της Περιφέρειας Ηπείρου» όπως και ότι η TUS, ο Δήμος και η Περιφέρεια είναι «στρατηγικοί εταίροι». Πρόσθεσε δε ότι «ο Δήμος και η Περιφέρεια έπεισαν την TUS να βάλει στον σχεδιασμό της το αεροδρόμιο Ιωαννίνων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back