ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πελατειακή προσέγγιση» εκ μέρους του Δήμου

Εικόνα του άρθρου «Πελατειακή προσέγγιση» εκ μέρους του Δήμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2018, 20:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «πελατειακή προσέγγιση» των πολιτιστικών συλλόγων και των αθλητικών σωματείων της πόλης καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση.

Η παρέμβαση αυτή της δημοτικής παράταξης έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Δήμου ότι προχωρά στην επιχορήγηση των πολιτιστικών συλλόγων παραπέμποντάς τους για τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον αντιδήμαρχο Θωμά Γιωτίτσα. Τον Ιανουάριο είχε προηγηθεί ανάλογη ανακοίνωση για τα αθλητικά σωματεία, με αρμόδιο αντιδήμαρχο τον Παντελή Κολόκα.

Τα «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» ζητούν την καθιέρωση διαδικασίας άμεσα συνδεδεμένης με τις υπηρεσίες κι όχι με τα γραφεία του εκάστοτε αντιδημάρχου. Στο πλαίσιο της διαφάνειας, ζητούν και την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου των απαραίτητων δικαιολογητικών και των κριτηρίων επιλογής του κάθε συλλόγου προς επιχορήγηση, του συνόλου των σωματείων που αιτούνται επιχορήγησης και του συνόλου των σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων που έχουν επιχορηγηθεί κατά τα προηγούμενα έτη (όπως και των ποσών που έχουν λάβει).

«Οι σωστές πρακτικές φέρνουν το δημότη πιο κοντά στο Δήμο, δημιουργούν συνθήκες άμιλλας και προάγουν πολιτισμό. Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και βουλευτές που θα εκλεγούν με παρωχημένες αντιλήψεις δεν θα μπορούν να προσφέρουν» σημειώνει η παράταξη κάνοντας και μια αναφορά στο εκλογικό μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back