ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δακτύλιος, ο σύλλογος και η «δικαίωση»

Εικόνα του άρθρου Ο δακτύλιος, ο σύλλογος και η «δικαίωση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2018, 15:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «δικαίωση» κάνει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων όσον αφορά το θέμα της ακύρωσης από τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη της απόφασης του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου του δακτυλίου της πόλης των Ιωαννίνων (κόμβος Βογιάνου-Πανηπειρωτικό Στάδιο).

Η παρέμβαση-ανακοίνωση γίνεται λίγες μέρες αφότου ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Κοκορδάτος με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα ανέφερε ότι δεν συναίνεσε στην υπογραφή προσφυγής κατά των περιβαλλοντικών όρων. Τη νέα ανακοίνωση, που ανατρέπει τα δεδομένα, υπογράφει ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Αδαμάντιος Ζώλας.

Ο σύλλογος με την υπογραφή του κ. Ζώλα αναφέρει ότι προσέφυγε στον υπουργό Περιβάλλοντος μαζί με τον εκπρόσωπο  της επιτροπής κατοίκων του αστικού οδικού άξονα Κενάν Μεσαρέ-Βογιάνου-Γεννηματά.

Με την ανακοίνωσή του καταφέρεται όχι μόνο εναντίον του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου. «Πρέπει επιτέλους ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου  να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παρακάμπτουν τις εκ του νόμου προβλεπόμενες  διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης των πάσης φύσεως έργων ή να συντάσσουν πρόχειρες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» αναφέρει.

Προσθέτει δε ότι την αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση εκτέλεσης του εν λόγω  έργου φέρουν ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου «διότι εάν εξαρχής είχε τηρηθεί η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης ολόκληρου του οδικού άξονα Κενάν Μεσαρέ-Βογιάνου-Γεννηματά δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα».

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων καλεί τέλος τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα τη διαδικασία έκδοσης  ενιαίας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Με την ενιαία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων νοείται η συμπερίληψη και της μελέτης της κατασκευασμένης οδού Κενάν Μεσαρέ.

Για τον Δήμο Ιωαννιτών, πάντως, η όλη υπόθεση έχει μόνο πολιτικά χαρακτηριστικά, έχοντας ζητήσει και την παρέμβαση των βουλευτών…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back