Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Έλα στη θέση μου»: Μια εκδήλωση για τα παιδιά-πρόσφυγες

Εικόνα του άρθρου «Έλα στη θέση μου»: Μια εκδήλωση για τα παιδιά-πρόσφυγες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2018, 16:01
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση με τίτλο «Έλα στη θέση μου» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων την Πέμπτη 31 Μαΐου, στις 20:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στο Ιτς Καλέ.

Η εκδήλωση αφορά, κατά κύριο λόγο, παιδιά-πρόσφυγες που διαμένουν στα Ιωάννινα και συνδέεται με τις έννοιες της ισότητας, του αλληλοσεβασμού και της δίκαιης μεταχείρισής τους στις διάφορες κοινωνίες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

Ομιλία του επίκουρου καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεοχάρη Ράπτη, με τίτλο: «Η διαφορετικότητα στη ζωή του παιδιού ως δικαίωμα και ο ρόλος της τέχνης».

Παρουσίαση μουσικών οργάνων από αραβικές χώρες και ερμηνεία παραδοσιακών κομματιών από τον καθηγητή μουσικής Ευγένιο Βούλγαρη.

Αφήγηση μονόλογων που αφορά το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στο Αιγαίο, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Νατάσσας Πατσούρα.

Ερμηνεία τραγουδιών στη συριακή, αγγλική, ελληνική και νοηματική γλώσσα από την παιδική χορωδία του σχολείου στην οποία συμμετέχουν και μικροί πρόσφυγες. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η Μαρία Ζαρκάδα.

Συντονισμός εκδήλωσης-διεύθυνση χορωδίας: Νίκη-Ειρήνη Λαμπρίδη

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back