ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εφύρας-Βελουχιώτη με κυκλικό κόμβο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2017, 21:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας κυκλικός κόμβος που συζητιέται και σχεδιάζεται πάνω από μια δεκαετία τουλάχιστον, παίρνει επιτέλους… τον δρόμο του. Πρόκειται για τον κόμβο στο Ασβεστοκάμινο, στα όρια των συνοικιών Ζευγάρια και Τσιφλικόπουλο, εκεί που συναντώνται η Εφύρας και η Άρη Βελουχιώτη που αποτελεί και μια συνδετήρια οδό με την Παράκαμψη, αλλά και άλλοι δύο δρόμοι.

Ο διαγωνισμός για το έργο αυτό είχε γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 503.000 ευρώ με ΦΠΑ (σ.σ. το κόστος της σύμβασης δεν αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση του Δήμου). Το κονδύλιο προέρχεται από ιδίους πόρους του Δήμου.

«Είναι μια συνολική παρέμβαση που δεν αφορά μόνο την κατασκευή του κόμβου αλλά περιλαμβάνει μια σειρά έργων για τη συνολική αναδιαμόρφωση μιας περιοχής στην οποία δυστυχώς έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία. Με σοβαρότητα και προγραμματισμό ο Δήμος προχωρά σε ένα ακόμα έργο που έχει ανάγκη η πόλη έχοντας πάντα σε πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση της καθημερινότητας με ποιοτικές παρεμβάσεις» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Μπέγκας. «Αν έπρεπε να κάνουμε μια τόσο μεγάλη παρέμβαση και να δημιουργήσουμε έναν κυκλικό κόμβο στην πόλη, αυτή θα ήταν στο συγκεκριμένο σημείο» ανέφερε, από τη δική του πλευρά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος.

Αν και πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν να προχωρήσει αυτή την παρέμβαση νωρίτερα, κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν κυρίως λόγω των διαδικασιών που απαιτούνταν για την απαλλοτρίωση έκτασης από το παρακείμενο δάσος της Περιβλέπτου.

Πέραν της κατασκευής του κυκλικού κόμβου, θα γίνουν παράλληλα και εργασίες για τη διευθέτηση της απορροής των όμβριων υδάτων, για τον οδοφωτισμό και για την κατασκευή νησίδων, ενώ θα γίνει και πλακόστρωση πεζοδρομίων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back