ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια σύσκεψη για τη Γέφυρα Πλάκας

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια σύσκεψη για τη Γέφυρα Πλάκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2017, 18:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με την υπόθεση «αποκατάσταση-αναστήλωση Γεφυριού Πλάκας» να περνά πια στα χέρια του υπουργείου Υποδομών, αναμένεται το επόμενο βήμα, το οποίο είναι η έγκριση της στατικής-αρχιτεκτονικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.

Η πορεία των εργασιών για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας, εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία της υπουργού Λυδίας Κονιόρδου, του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη και εκπροσώπων από τη Γενική Γραμματεία Νεωτέρων Μνημείων, του ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Πριν από ενάμιση μήνα περίπου, η Περιφέρεια Ηπείρου ολοκλήρωσε τις εργασίες στήριξης και του δυτικού βάθρου του γεφυριού (πέρσι είχε γίνει η στήριξη του ανατολικού βάθρου). «Θεωρώ ότι αυτές οι ενέργειες που έγιναν, ήταν το βασικότερο έργο για την αναστήλωση» ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο κ. Καχριμάνης. «Από εδώ και πέρα, θα αναλάβει το υπουργείο Υποδομών και νομίζουμε ότι κάναμε όλα αυτά, τα οποία πλέον δίνουν το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι θα γίνει όπως ήταν πρώτα το γεφύρι» είναι η εκτίμησή του.

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για το έργο αποκατάστασης της Γέφυρας Πλάκας, και ιδίως τον αρχιτέκτονα και επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Σμύρη. Ανακοίνωσε δε την πρόθεσή του να γίνει ειδική τελετή για τους ανθρώπους που συνέβαλαν στο έργο μέχρι στιγμής. Κατά την εκδήλωση, θα παρουσιαστούν και οι εργασίες που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back